Monique van Loon

Monique van Loon is online ondernemer, culinair schrijver en food fotograaf. Ze is oprichter en hoofdredacteur van het succesvolle online culinair magazine Culy.nl op en schreef het boek The culy way of life. Daarnaast signaleert ze trends op het gebied van eten & drinken, ontwikkelt ze recepten voor merken én blogde ze voor verschillende titels.

Signature dish om te koken
Makkelijk en snel voor thuis doordeweeks: een simpele maar smaakvolle pasta. Als er vrienden komen, maak ik graag meerdere Midden-Oosterse gerechten à la Ottolenghi, en dan de hele tafel vol lekkere schalen eten.

 

Perdeberg Dry Land Chenin Blanc

Favoriete wijn voor thuis
Een witte wijn, zoals een fruitige Chenin Blanc, een frisse Touraine of een volle Viognier.

Wat iedereen eens zou moeten proeven
De bacon scones van Frenchie To-Go in Parijs. De perfecte combinatie tussen zout en zoet!

Wijn moment wat je forever hebt onthouden
Ik dronk ooit Sula Cabernet Shiraz, een lekker volle rode wijn uit India, in een restaurant aan zee, bij een heerlijk vleesgerecht. Ik kan de smaak nog steeds oproepen, zó lekker, en dat terwijl ik liever witte wijn drink.

Guilty pleasure food
Alles met veel zout.

Waar of wat je ooit nog eens zou willen eten
Bij The Fat Duck, het restaurant van Heston Blumenthal. En goede sushi in Tokio staat ook nog wel op ’t lijstje…

Kersttraditie
Eend! Ik maak eigenlijk elke kerst wel minstens één keer eend. Liefst een wilde eendenborst, gekarameliseerd in de pan, met een goede saus en boterige aardappelpuree.

Jouw smaakprofiel volgens onze Smaaktest
De smaaktest klopte onwijs goed bij mij: frisse, knisperende witte wijnen die ik ’s avonds graag drink. Toch werd ik alsnog verrast door het pakket, met flessen die ik zelf niet zo gauw zou kopen, maar toch onwijs goed bleken te smaken. Leuk 

Ontdek welke wijnen passen bij jouw smaak met de Smaaktest