Bij het uitzoeken van een wijnspijs combinatie kijk je eerst naar de saus of dressing en vervolgens pas naar het vlees, vis of de groentes. Dit, om de verschillende smaken elkaar te laten complementeren (meer bij witte wijn) of deze meer in overeenstemmende banen te leiden (meer bij rode wijnen). 

 

Tradition Blanc & Geroosterde wortel met venkel

Zo ook bij deze bloemige en kruidrijke wijn uit de Cotes du Rohne. De Tradition Blanc word gemaakt van zowel Grenache Blanc, Marsannne en Viognier. Grenache Blanc is een druif met veel intensiteit waardoor deze met een wijde variëteit aan gerechten, van vis tot lamsvlees, goed samen gaat. Maar door de kruidige tonen gaat deze wijn top samen met de wat pittigere gerechten, of dit nu Aziatisch, Spaans of Marokkaans is.

Daarnaast doen zowel de Viognier, de Marsanne als de Grenache Blanc het goed met venkel. Wat genoeg was om deze met het recept van Simone’s Kitchen uit te proberen. Heerlijk!

Het komijnige, kruidige van de Gravennes complimenteert de geroosterde wortelen prachtig en het zuurtje van de Viognier en Marsanne houd het fris en een top combinatie voor het warme weer momenteel. Ook kan de Tradition Blanc de harissa super hebben, gelukkig maar want dat brengt dit gerecht toch naar een hoger niveau.

Klik hier voor het recept

Cheers!