WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl! Heb je al genoten van deze wijn maar wil je ‘m graag nog eens proeven samen met dit recept? Je kunt de Torre Vinaria Montepulciano gemakkelijk nabestellen in jouw online profiel op Taste Club. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!

Pollo alla parmigiana x Torre Vinaria Montepulciano

Gemakkelijk en écht Italiaans… En dus heerlijk samen met onze Montepulciano!

Pollo alla parmigiana met spaghetti

Bereidingstijd: 40 minutennpollo-alla-parmigiana-met-spaghetti-4

Ingrediënten (4P)
1 teentje knoflook, fijngehakt
bakolijfolie
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
2 el kappertjes, fijngehakt
50 gr zwarte olijven, grofgehakt
optioneel: 2 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
zwarte peper
zeezout
320 gr spaghetti
4 kipfilets
25 gr bloem
2 eieren, losgeklopt
50 gr panko of paneermeel
50 gr Parmezaanse kaas
1 bol buffelmozzarella, in 12 stukken gesneden

Bereidingswijze:

1. Zet een pan op het vuur en fruit de knoflook 2 minuten in een flinke scheut bakolijfolie. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer de kappertjes, zwarte olijven en basilicum erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

2. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht, en schep daarna de spaghetti door de saus. Roer wat kookvocht erdoor om de saus smeuïger te maken.

3. Terwijl je wacht op de saus en spaghetti leg je de kipfilets tussen bakpapier. Sla ze plat met een vleeshamer of koekenpan en snijd daarna iedere kipfilet in 3 stukken. Zet 3 diepe borden naast elkaar: een met bloem, een met de losgeklopte eieren en een met een mengsel van panko, Parmezaanse kaas, peper en zout. Haal ieder stuk kipfilet eerst door de bloem, klop af, dan door het ei en als laatste heel goed door de panko en Parmezaanse kaas.
Zorg dat de stukken kip helemaal bedekt zijn.

4. Verhit een koekenpan en bak de stukken kip rondom bruin aan in een scheut bakolie. Zet daarna het vuur lager en laat de kip nog circa 10 minuten doorgaren met de deksel op de pan. Draai geregeld om en leg de laatste 2 minuten een deel van de mozzarella op alle stukjes kip. Zet de deksel weer op de pan zodat het goed gaat smelten.

5. Schep een deel van de spaghetti op een bord en leg daar 3 stukjes kipfilet op, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.