WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen. Omdat we deze maand onze verjaardag vieren hebben we een extra wijnspijs combinatie voor jullie. Heerlijk voor bij een aperitief om mee te proosten: Champagne taart! Wil jij onze wijnen en spijscombinaties gratis thuisbezorgd krijgen? Kijk dan snel op www.tasteclub.nl!

Bubbels & Champagne taart

Is het al tijd voor taart? Stiekem is er dagelijks wel een gelegenheid waarbij een stuk taart genuttigd kan worden. Zeker nu, want wie jarig is trakteert, toch?

CHAMPAGNETAART
Taste Club is jarig! En wie jarig is trakteert, toch?

Champagne taart met witte chocolade

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten (18p):

750ml champagne of mousserende witte wijn
250 gram suiker
60 gram custard
8 eierdooiers
12 blaadjes gelatine
1L slagroom
2 pakken lange vingers
200 gram witte chocolade
taartvorm van 30 cm Ø of een rechthoekige bakvorm van 22-30 cm

Bereidingswijze:

Voor deze taart is enige voorbereiding nodig, namelijk minimaal 5 uur van tevoren, maar het kan ook een dag daarvoor. 

1. Breng 600 ml Champagne (of mousserende witte wijn) met 125 gram suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen. Let op: de Champagne gaat bruisen, dus doe dit in een grote pan!). Roer in een andere bak de custard los met 25 gram suiker en de rest van de champagne. Schenk dit al roerend bij de kokende champagne. Laat 2 minuten doorkoken, zodat het bindt.

2. Klop de eierdooiers los met 100 gram suiker. Roer het door het Champagnemengsel en laat afkoelen. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom lobbig. Verwarm de gelatine met aanhangend water tot het is opgelost, maar laat het niet koken! Roer de gelatine gelijkmatig door het afgekoelde Champagnemengsel. Spatel als het mengsel lobbig begint te worden de room er luchtig door.

3. Bekleed de vorm met een royaal stuk plasticfolie, zodat je de taart er later makkelijk uit kunt nemen. Bedek de bodem van de taartvorm met lange vingers en verdeel de Champagnemousse erover. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast óf 1 uur in de diepvries.

4. Nu kan het échte werk beginnen. Neem de taart met behulp van het plastic folie uit de vorm en verwijder het folie voorzichtig. Halveer de lange vingers en zet deze rondom de taart, met de suikerkant naar buiten.

5. Doe de witte chocolade in een kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet aanraakt (dit noemen we ook wel au bain-marie). Laat de chocolade smelten, strijk het uit over de taart en laat hard worden.

Wij kozen ervoor om onze verjaardagstaart te versieren met marsepein en een goud kleurtje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de chocolade niet uit te strijken over de taart maar te laten harden, in stukken breken en in de taart te steken. Top het af met wat frambozen, et voila! Wij kozen er trouwens voor om dit te doen met onze Vega Caliza Frizzante!

CHAMPAGNETAART
Het hoofdingrediënt van onze Champagne taart: Vega Caliza Frizzante!