Foto door: Dim Balsem

Laura schrijft voor het WijnSpijs Magazine – onderdeel van de WijnSpijs Wandeling. De WijnSpijs Wandeling is al meer dan zeven jaar dé culinaire ontdekkingstocht. Laura en Wouter (haar vriend) starten in 2010 met de eerste WijnSpijs Wandeling in Haarlem, waar zij toen allebei een restaurant hadden. Bijna twee jaar geleden verkocht zij haar restaurant om zich fulltime op het WijnSpijs Magazine te storten. 

Laura behaalde in 2006 haar WSET3 diploma en volgde WijnSpijs aan de Academie voor Gastronomie.

 

Signature dish om te koken
Pavlova. De variaties zijn eindeloos, het is tóch altijd spannend of-ie lukt en iedereen wordt er blij van.

Favoriete wijn voor thuis
Licht gekoelde Pinot Noir

Wat iedereen eens zou moeten proeven
Bun Cha, waanzinnig gerecht uit Hanoi.

Wijn moment wat je forever hebt onthouden
Mijn achttiende verjaardag vierde ik op wintersport met m’n zus. Op een mooie plek bovenop de piste trokken we een mooie fles champagne en twee glazen uit onze rugzak. Ik weet niet meer welke wijn het was. Maar het gevoel, het uitzicht, het gezelschap én de smaak; alles klopte.

Guilty pleasure food
Puur Chocolade ijs van Chocolatier Pierre

Waar of wat je ooit nog eens zou willen eten
Ik hou een lijstje bij van restaurants waar ik nog heen wil, wat steeds langer wordt. Terwijl ik toch best vaak uit eten ga…
De laatste die ik heb toegevoegd is NAP in Bloemendaal. Daar hoor ik mooie verhalen over.

Kersttraditie
Met familie en vrienden aan een lange tafel eten. We komen tegen de middag bij elkaar en dan koken we allemaal een gang met een bijpassende wijn. We proberen het altijd klein te houden, dat lukt niet altijd.savoie2perries-_-fils-savoie-apremont-hr copy

Jouw smaakprofiel volgens onze Smaaktest
Ik vind heel veel wijnstijlen lekker, toch haalde de smaaktest er direct een van mijn favoriete wijnen uit: Savoie Apremont. Knap!

 

Ontdek welke wijnen passen bij jouw smaak met de Smaaktest