5 Tips om de decemberstress weg te nemen

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Op de radio klinken de eerste kerstliedjes al, de kerstbomen worden rustig uitgezocht en de kerstinkopen worden ook al gedaan. Allemaal hartstikke leuk en gezellig zou je denken! Helaas zit er ook een keerzijde aan de feestdagen. Bij al deze etentjes en gezelligheid komt een hoop stress kijken..

Neem bijvoorbeeld het samenstellen van jouw kerstdiner. Deze taak heeft bij velen heel wat voeten in de aarde, maar waarom eigenlijk? Het uitzoeken van een kerstdiner moet juist ontspanning zijn! Ook het uitzoeken van wijn kan voor een hoop stress zorgen. Welke wijn past er nou het beste bij welke gerechten en hoe weet je nou of je de goede wijn hebt? Wij denken graag met je mee en verlichten je stress graag met een aantal tips.

#1 Een goede voorbereiding is het halve werk
Doe dus op tijd boodschappen en sta niet urenlang in de keuken als je koken eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Oefen je kerstgerecht alvast een keer. Dan kom je niet voor verrassingen te staan en oefening baart kunst. Natuurlijk kan er al een flesje open om die ook voor te proeven!

#2 Zorg dat er genoeg wijn is
Op deze manier kan je als er iets misgaat in ieder geval je gasten bijschenken. Wijn zorgt voor veel gezelligheid en kan ook zorgt er ook voor dat de stress een beetje binnen de perken blijft als je zo af en toe een nipje van je wijn neemt (of een grote nip, ook goed).

 

 

#3 Laat Taste Club de wijn voor je uitzoeken
Als je bij ons de smaaktest hebt gedaan, wordt jouw eigen smaakprofiel samengesteld waardoor je de wijnen kan ontvangen die jij lekker vindt. Ook krijg je bij deze wijnen een aantal recepten die goed bij deze wijnen passen. Hierdoor kun je het kiezen van de wijnen uit handen geven en worden er ook nog eens bijpassende gerechten jouw kant opgestuurd, win-win!

#4 Combineren kun je leren
Het uitgangspunt bij wijn-spijs is dat je elementen van het gerecht terug laat komen in de wijn. Zoek bijvoorbeeld bij een gerecht met veel smaak, naar een stevige wijn die daar tegenop kan. Combineer een fris en licht gerecht (zoals coquilles of een frisse salade) met een frisse witte wijn. En combineer een stuk wild met wat steviger rood. Het zijn wat tips, maar als je het uitgangspunt als leidraad gebruikt, dan zit je aardig in de goede richting!

#5 Wijnen met een verhaal zijn lekkerder
Bij #2 tipten wij al dat wijn voor veel gezelligheid zorgt. Maar wist je dat wijnen met een verhaal ook écht lekkerder zijn? Het verhaal van de streek, de druif en de wijnboer zorgen voor veel gespreksstof en laten de wijn aan tafel meer leven. Laat Taste Club nou net altijd wijninformatie geven bij jouw box. Over gespreksonderwerpen hoef je dan in ieder geval niet meer te stressen!

Onthoud dat kerst vooral de tijd is van samen genieten. Genieten van elkaars gezelschap, genieten van het eten en vooral genieten van de lekkere wijn. En dat zonder te stressen!