De out-of-the-box-wijnen van Tasteclub

 

Onze wijnboxen zijn natuurlijk al ontzettend spannend en avontuurlijk. Maar wij kijken graag verder dan onze wijnneus lang is en laten jou graag proeven wat je nog nooit de revue hebt zien passeren. Je wordt namelijk pas een échte wijnontdekkingsreiziger als je de nog niet zo bekende wijnplekjes hebt ontdekt en geproefd. Dus laat die ‘usual-suspect’ varen en laat iedereen met het Kerstdiner de tong verwennen met een Bulgaarse Mavrud, een Turkse Karasakiz of een Primitivo Appasimento. Weer eens iets anders dan zo’n veilig Merlootje of een slobber van een Chardonnay. Lees je even mee?

 

Een Bulgaarse heldenepos

 

Niet alleen ‘out-of-the-box’, maar ook ‘out-of-the-cage’! Toen in de 8e eeuw een leeuw ontsnapte uit het paleis van de Bulgaarse heerser Khan Krum, was er maar één inwoner die het gevecht met de leeuw aandurfde. De jonge Mavrud had zichzelf flink moed ingedronken met rode wijn en versloeg de leeuw zijn blote handen… Krum was zo onder de indruk dat sindsdien de druif van de Bulgaarse druif onder de noemer ‘Mavrud’ bekend staat. In de Decemberbox van Tasteclub vind je deze moedige én ook nog eens biologische wijn met donker, geconcentreerd fruit en kruidige finish. Dus haast je snel naar de slager voor een groot stuk leeuwenvlees… Oh sorry! Bij hazenpeper en reerug gaat hij ook geweldig!

 

De grote, in slaap gedommelde, vriendelijke reus

 

Wist jij dat Turkije een gigantisch druivenland is? Ondanks de duizenden jaren aan wijnhistorie denkt niemand gelijk aan wijn… Het grootste deel van de Turkse druiven eindigt namelijk als druivensap of als verschrompelde rozijn. Slechts 5% van de druiven wordt vergist tot Turkse wijn en wat is dat jammer zeg! Gelukkig is Seyit Karagozoglu één van de druivenboeren die zijn kop boven de wijngaard uitsteekt. Hij maakt een unieke en boterzachte blend van de inheemse druif Karasakiz en een klein beetje Merlot. Zeg het voort! Want hoe meer wij drinken, hoe minder slaperig de in slaap gedommelde wijnreus wordt…

 

Appassimento? Como?

 

Primitivo is de druif die in zuiden van Italië donkere, geconcentreerde zwoele wijnen geeft. Primitief is deze Primitivo in geen enkel geval! Geen zorgen dus, want deze Italiaanse macho zal je niet als een holbewoner neerslaan en naar zijn grot slepen. Hij zorgt met al zijn finesse, doorstoofd donker fruit en zachte tannine dat je subtiel in zijn macht komt. Gevaarlijk lekker en ook nog extra zwoel en geconcentreerd omdat de wijnmaker Allesandro op de oeroude Appasimento-methode de druiven langer aan de ranken laat hangen. Hij plukt ze helemaal aan het eind van de oogsttijd en laat ze drogen in het Italiaanse zonnetje. Hierdoor bouwen de druiven meer suikers op en verdampt er flink wat water uit de druiven. Primitivo in optima forma!

 

Smaakt dit naar meer? Ga dan snel naar onze site en doe onze geavanceerde smaaktest, zodat wij jou kunnen verblijden met nóg meer avontuurlijke wijnen en goede verhalen!