WIJN: Ego Bodegas Goru el Blanco (volle, rijke witte wijn)
STREEK/LAND: Jumilla, Spanje
DRUIF: Chardonnay, Moscatel
PROEF: Bloemen, vers fruit
DRINK BIJ: Gegrilde vis, paella

HET WIJNHUIS
Ego Bodegas is sinds 10 jaar neergestreken in het kloppende hart van de D.O.P. Jumilla. De nogal moderne Bodega krijgt volgens de Spaanse buren niet de schoonheidsprijs, maar functionaliteit en moderne wijntechnieken staat bij Ego Bodegas hoog in het vaandel. Hun doel is dan ook om het aller-aller-allerbeste uit het terroir te halen en het karakteristieke pure fruit in hun wijnen weer te geven. En met succes! Elk jaar vallen hun wijnen weer in de prijzen..

Het moderne wijnhuis

DE STREEK
Jumilla is een streek in het Zuid- Oosten van Spanje. De regio werd in de negentiende eeuw beroemd toen in heel Europa de druifl uis Phyloxera toesloeg. Jumilla was namelijk een van de weinige streken waar deze luis geen huis heeft gehouden en zelfs de Fransen kwamen naar de streek om alle wijn op te kopen. Jumilla kent zeer warme zomers waar temperaturen boven de 40°C geen uitzondering zijn, maar de zachte wind van de Middellandse Zee brengt verkoeling aan de wijnstokken.

Jumilla, Spanje

DE DRUIVEN
De Goru el Blanco bestaat voor de helft uit Moscatel en de andere helft uit Chardonnay. De Moscatel druif zorgt in deze blend voor de exotische, stuivende bloemen geur en de Chardonnay voor de mooie zachtheid. Een combinatie van druiven die je niet vaak tegenkomt. Waarom niet meer wijnboeren deze blend maken blijft voor ons een raadsel.


Wil je de Goru el Blanco proeven?

Probeer Taste Club !