WIJN: Jérémie Huchet Chapeau Melon Muscadet Sauvignon (frisse, lichte witte wijn)
STREEK/LAND: Loire, Frankrijk
DRUIF: Muscadet, Sauvignon Blanc
PROEF: Lychee, kruisbes
DRINK BIJ: Geitenkaas, mosselen

HET WIJNHUIS
Jérémie Huchet is een jonge, rebelse wijnmaker die in de traditionele appellatie Muscadet, in het westelijkste puntje van de Val de Loire werkt. Zijn wijnen zijn allesbehalve traditioneel. Deze blend van Muscadet en Sauvignon is vrolijk, frivool en fruitig, anders dan de bekende beendroge Muscadets uit de regio. Wij nemen onze bolhoed (Chapeau Melon in het Frans) er graag voor af. Chapeau et merci, Jérémie!

Het wijnhuis van Jérémie

DE STREEK
De wijngaarden van de Loire liggen aan weerszijden van de langste rivier van Frankrijk. Tegenwoordig kent de Val de Loire zestig appellaties waar de beste witte en mousserende wijnen vandaan komen en elke verschillende appellatie kent zijn eigen wijnstijl. Van kraakheldere en droge Muscadets in het westelijke puntje, tot aan minerale en soms stuivende Sauvignon Blancs of Chenin Blancs verder landinwaarts.

De Loirevallei in Frankrijk

DE DRUIVEN
Sauvignon Blanc is en blijft de meest populaire druif voor witte wijn. Hij staat over de hele wereld aangeplant en dat levert wijnen op met heel verschillende stijlen. De Sauvignon Blancs uit de Loire hebben de nodige mineraliteit en soms stuivend en aromatisch fruit. De Muscadet (offi cieel Melon de Bourgogne) dankt zijn populariteit aan zijn resistentie tegen kou en zijn droge en mineralige karakter. Deze blend van beide druiven is fruitig en frivool met uitgebalanceerde zuren.


Wil je de Chapeau Melon Muscadet Sauvignon proeven?

Probeer Taste Club !