WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we recepten die mooi aansluiten bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl

Perdeberg Vineyard Collection Cinsault x Pannenkoekjes met eendenborst en hoisinsaus

Wie kent de pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus niet. Hier een variatie met eendenborst, het perfecte voorgerecht of hapje in combinatie met de Perdeberg Vineyard Collection Cinsault.

Pannenkoekjes met eendenborst en hoisinsaus

Bereidingstijd: 40 minuten + 1 uur marineren

Ingredienten (4p):

2 tamme eendenborstfilets
2tl sojasaus
2tl shaoxing rijstwijn
1tl zonnebloemolie
1/2tl gemberpoeder
1 pakje dunne Chinese pannenkoekjes
1/3 komkommer
1/4 Chinese kool
3 lente-ui
1 flesje hoisinsaus ghee of boter
zwarte peper
stoommandje

Bereidingswijze:

1. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op je werkvlak. Snijd vervolgens met een scherp mes de vetlaag ruitvormig in tot op het vlees. Maak een marinade van de sojasaus, shaoxing wijn, zonnebloemolie, gemberpoeder en een snufje zwarte peper. Smeer hier de filets helemaal mee in en leg afgedekt op een bord. Laat 1 uur marineren terwijl het vlees op kamertemperatuur komt.

2. Haal de pannenkoekjes uit de vriezer en laat deze ontdooien. Snijd de komkommer, Chinese kool en lente-ui in flinterdunne reepjes.

3. Laat een koekenpan zeer heet worden. Zonder vet, want dat heb je niet nodig bij eendenborst, door de hitte zal de vetlaag smelten en daarin bak je de eendenborst. Leg de filets op de vetkant in de pan en blijf er 5min vanaf. De vetlaag gaat langzaam smelten en deze kant begint bruin te worden. Bewee
g de filets heen en weer en bak nog circa 5min. Als de onderkant mooi goudbruin is, keer je de filets om. Zet het vuur iets lager en voeg een eetlepel ghee of een klontje boter toe. Bak nog ongeveer 5min. Schep met een lepel af en toe wat braadvet over de filets heen. Haal de filets daarna uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat nog 10min rusten.

4. Zet in de tussentijd een pan met een laagje water op waar het stoommandje in past. Stoom de pannenkoekjes 10min.

5. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en zet op tafel, samen met de pannenkoekjes, een bord met de reepjes komkommer, Chinese kool, lente-ui en een bakje hoisinsaus.

Beleg een pannenkoekje met een dun laagje hoisinsaus, komkommer, Chinese kool, lente-ui en plakjes eendenborst. Rol je pannenkoekje op en geniet!