Van wijnboer tot glas 

Voordat je kunt genieten van een nieuwe bijzondere wijn gaat er een heel proces aan vooraf. In deze blog nemen we jou mee op de reis die de druif aflegt vanaf de wijnboer tot in jouw glas. 

Het begint natuurlijk in de wijngaard waar de boer al het harde werk verricht. Hij houdt zijn druiven nauwlettend in de gaten totdat de omstandigheden voor rijpheid van de druif optimaal zijn. Als de druiven voldoende rijp zijn worden ze door de hele familie handmatig geoogst. Bij de massaproductiewijnen (wijnfabrieken) worden de druiven met een machine geoogst. Het nadeel hiervan is dat zowel de rijpe als de onrijpe druiven worden geoogst. Onze wijnboeren plukken alle druiven met de hand; dit kost een stuk meer tijd maar zorgt er wel voor dat jij alleen de beste druiven in je wijn krijgt.


Zodra alle druiven geplukt zijn, worden deze ontsteeld en vergist. De vergisting vindt plaats op roestvrijstalen tanks of op houten vaten. Daarna zal deze – afhankelijk van de regels voor het gebied waar de wijn vandaan komt – op een gegeven moment in een fles worden gedaan. Dit noem je bottelen. 

Nu is het moment waar Taste Club in beeld komt. Omdat wij iedere maand een nieuwe bijzondere selectie aan wijnen in de box hebben, reizen wij stand en land af om onze wijnboeren van een bezoekje te brengen en de beste wijnen te selecteren. 

Eenmaal bij de wijnboer aangekomen worden alle wijnen grondig geproefd. Wanneer een wijn goed genoeg wordt bevonden worden er een aantal sample flessen opgestuurd naar ons kantoor in Amsterdam. Deze grondige ‘second opinion’ vindt plaats op het hoofdkantoor in Nederland. Als er met zekerheid gezegd kan worden dat de wijn goed is kan het importeren beginnen. 

De wijn komt bij ons binnen op pallets. Al deze wijnen worden opgeslagen in het magazijn. Het magazijn is voor het gemak ingedeeld op smaak. Bij iedere wijn gaat een kaart met een uitgebreide wijnbeschrijving waarin we iets zeggen over de wijn, de druif, de wijnmaker en het gebied. Als deze kaart gedrukt en bij ons afgeleverd is begint het samenstellen van jouw persoonlijke wijnbox. Dit is het moment dat onze vinologen gaan bepalen welke wijnen er in jouw maandelijkse box komen. Aan de hand van jouw smaakprofiel en de reviews die jij hebt achtergelaten selecteren zij elke maand 3 of 6 wijnen. 

Voordat jouw wijn verpakt de doos in gaat moet deze eerst worden gevouwen. Onze collega’s van het magazijn werken iedere dag keihard om deze dozen per stuk met de hand te vouwen. Net zoals de wijnen wordt alles met de hand gedaan, door echte mensen.

Wanneer de boxen klaar zijn worden deze op pallets opgehaald door PostNL en staan ze een dag later bij jou voor de deur. Klaar om opgedronken te worden! 

Proost!

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via members@tasteclub.nl