Elke lente bloeit de discussie weer op – welke wijn is het beste bij asperges? Elk jaar zijn de meningen weer verdeeld, maar bij het proeven van de Treeborn Pinot Grigio dachten wij gelijk aan het witte goud! De zachte smaken van de Pinot Grigio uit het noorden van Italië gaan geweldig bij de subtiele smaken van asperges en de wijn heeft hele verfijnde zuren, die matchen bij de frisse tonen van de Hollandaise saus. Dus ga snel naar je groenteboer om de hoek en sla wat asperges in en vind deze maand de Treeborn Pinot Grigio in jouw Taste Clubbox.

Ingrediënten:

4 flinke asperges per persoon
1 kilootje krieltjes
2 dikke plakken ham per persoon
3 eidooiers
1 zachtgekookt ei per persoon
250 gram boter
3 eetlepels witte wijn azijn
Peper en zout
Paar takjes bieslook
Uit de Taste Clubbox van april – de Treeborn Pinot Grigio

Instructies:

Halveer de krieltjes en laat ze even koken totdat ze gaar zijn. Laat ze even uitlekken en bak ze goudbruin in een pan met een scheutje olie. Kook 1 zachtgekookt ei per persoon (7 minuten). Smelt de boter en verwijder de witte laag eiwitten tot je ‘geklaarde’ boter overhoudt. Laat de witte wijn azijn even inkoken met wat gekneusde peperkorrels (nadien er even uitvissen) en laat de boter en de ingekookte azijn even afkoelen. Klop de eidooiers ‘au bain marie’ op samen met de azijn (niet te warm, anders stollen de dooiers). Voeg druppelsgewijs de boter toe tot je een dikke Hollandaise krijgt. Gaat de saus schiften, voeg snel wat koud water toe om het geheel af te koelen en ‘m uit de schift te halen. Kook ondertussen de geschilde asperges in een grote pan water totdat je er met een vork makkelijk door heen prikt. Hak de bieslook fijn, strooi wat zout over je gebakken krieltjes en bak heel kort even de plakjes ham aan en klaar is Kees! Je hebt tot 24 juni (Sint Jan, het officieel einde van het aspergeseizoen) om nog met volle teugen van het witte goud te genieten!