WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl. Deze maand.. Coquilles! Heb je al genoten van deze wijn maar wil je ‘m graag nog eens proeven samen met dit recept? Je kunt de Provam Alvarinho gemakkelijk nabestellen in jouw online profiel op Taste Club. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op!

Provam Alvarinho x Coquiles met een Portugees tintje

De garnalen in tomatensaus met heel veel knoflook zijn heerlijk in combinatie met een glas Provam Alvarinho.

coquilles-met-een-portugees-tintje-2-683x1024

Coquilles met een Portugees tintje

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingredienten (4p):

2 uien, in ringen
4 teentjes knoflook, in plakjes
3 paprika’s (verschillende kleuren), in dunne reepjes
1 el tomatenpuree
1 tl gemalen korianderzaad
1 blik (400 gr) gepelde tomaten
200 gr kapucijners
400 gr coquilles (visboer)
Handje verse koriander, grofgehakt
Olijfolie, witte peper en zeezout
1 desembol of ander lekker brood, in grove stukken

Bereidingswijze:PROVAM ALVARINHO

1. Verhit een grote hapjespan en fruit de ui 5 minuten in 2 el olijfolie op laag vuur. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak nog 5 minuten. Roer de tomatenpuree en korianderzaad erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk het blik gepelde tomaten en een 1/2 blik warm water erbij, roer door en laat 10-12 minuten pruttelen totdat de tomaten helemaal uit elkaar vallen.

2. Schep de kapucijners door de saus en leg de coquilles naast elkaar in de saus. Bestrooi met peper en zout en laat 5 minuten op laat vuur pruttelen. Schep de coquilles halverwege een keer om. Vind je dat er te weinig vocht in de pan zit? Dan kun je altijd nog een klein scheutje warm water toevoegen.

3. Schep alles over in een grote schaal en bestrooi rijkelijk met verse koriander en nog een snufje witte peper.

Lekker met grove stukken brood om in de saus te dopen…