WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl

Rosso di Valpanera Tre Uve x Kalfsoester met mosterd vijgensaus

Het kalfsvlees combineert geweldig met de vijgen, mosterd én een glas Rosso di Valpanera Tre Uve.

Kalfsoester met mosterd vijgensaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten (4p):

1 sjalot, gesnipperd
1tl appel ciderazijn
2 verse vijgen, in stukjes
2el vijgen mosterd
100ml gevogelte bouillon
4 kalfsoesters
olijfolie, peper, zout

Bereidingswijze:

1. Verhit een sauspan en fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout. Voeg de appel ciderazijn, stukjes vijg, vijgen mosterd en bouillon toe. Breng aan de kook en laat daarna heel zacht pruttelen. Ongeveer 15-20 minuten totdat de saus is ingekookt. Let goed op dat het niet te droog wordt en roer geregeld. Breng op smaak met peper.

2. Bak de kalfsoesters om en om in een pan met boter en olie, of in de grillpan. Ze hebben maar 4 minuten per kant nodig. Laat daarna 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

3. Snijd de kalfsoesters in mooie plakken en maak je borden op. Schep de saus erover en garneer met verse vijgen.

Lekker met geroosterde aardappelen, gratin dauphinois, frisse salade of geroosterde groenten