WijnSpijs combinaties bij jouw persoonlijke selectie, In samenwerking met Simone, van Simone’s Kitchen.

Met een linkje naar het originele recept en een korte uitleg waarom wijn en spijs goed samengaan.

Zweigelt x Geroosterde bloemkoolZW-

Het mooie van dit gerecht is dat het qua bereiding vrij basic is en dit schreeuwt dan ook om een lichte, soepele wijn die het gerecht niet overschaduwt.

De Zweigelt is een authentieke Oostenrijkse druif met zwoel rood fruit, maar toch vrij elegant. Het licht pittige van de chilivlokken wordt mooi opgevangen door het fruit van de wijn, waardoor het geheel zacht aanvoelt.

Een eigenzinnige combi, die het verrassend goed doet!

Tip: Leg de Zweigelt een kwartiertje voor het opdienen in de koelkast.

Recept

Geroosterde bloemkool met quinoa

2   personen
prep tijd: 5   minuten
kook tijd: 25 minuten
totale tijd: 30 minuten

Ingredienten:

150 gram rode quinoa
1/2 bloemkool, in roosjes gebroken
100 gram groene asperges
20 gram pompoenpitten
20 gram zonnebloempitten
50 gram amandel, geroosterd
40 gram veldsla
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl kurkuma

Dressing:

2 el witte amandelpasta
2 el olijfolie
1 el appelciderazijn
peper
zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Doe de bloemkoolroosjes op een grote bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er wat kurkuma overheen, de chilivlokken en peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven voor je de asperges eraan toevoegt. Rooster deze nog 15 minuten mee.
In de tussentijd kook je de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Doe de geroosterde groenten, de zonnebloempitten, de pompoenpitten en de amandelen erdoorheen en maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Doe als laatste de veldsla erbij en serveer meteen.

Cheers.