WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen.

Bontebok Swartland Chenin Blanc x Boerenkool risotto met garnalen

De boerenkool past uitstekend bij dit Italiaanse gerecht en de garnalen voegen meer karakter toe. Het is gezond, gezellig en uiterst smakelijk in combinatie met de Zuid-Afrikaanse Bontebok Swartland Chenin Blanc.

Boerenkool risotto met garnalen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten (4p):

300g boerenkool 300g Arborio rijst
100g geraspte Parmezaanse kaas
330g garnalen
1 fijngesneden sjalot
1 geplet teentje knoflook
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
1 kopje witte wijn
1L bouillon
zout, peper

Bereidingswijze:

1. Spoel de boerenkool af onder stromend water, verwijder de stengels en snijd in reepjes.
Verhit de olie in een diepe koekenpan, fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roer even. Voeg vervolgens de boerenkool toe en giet de witte wijn erbij, kook vervolgens 2 minuten.

2. Voeg een pollepel hete bouillon toe, meng en kook tot de bouillon is opgenomen in de rijst. Herhaal dit ongeveer 20 minuten totdat de rijst gaar is.

3. Zet het vuur uit, voeg de Parmezaanse kaas en een eetlepel boter toe en breng op smaak met zout en peper. Roer het geheel, dek af en laat het 5 minuten staan.

4. Decorticeer de garnalen. Bak ze vervolgens in een hete pan met boter, 1 minuut per kant. Breng op smaak met zout en peper en roer door.

Serveer onmiddellijk met de citroenkwarten. Genieten!bontebok-wit_2