WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl

El Bohemio Chardonnay x Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree

Makkelijker dan dit recept kan haast niet. Met sjalot en panko maak je een heerlijk krokant korstje voor op de kabeljauwfilets. En terwijl je krokante kabeljauw in de oven staat, kook je de knolselderijpuree gaar.  Heerlijk met de El Bohemio Chardonnay.

Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten (4p):

4 kabeljauwfilets (vers of uit de vriezer)
1 sjalot
2 teentjes knoflook
4 takjes platte peterselie
6 eetlepels panko (Japans broodkruim)
1 knolselderij
200g diepvries doperwten
zeezout, witte peper, olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (vers) of 225 graden (diepvries). Zet een bakblik, bekleed met bakpapier, klaar waar je de kabeljauwfilets (vers of bevroren) in legt.

2. Hak de sjalot en knoflook grof en doe samen met de peterselie in een hakmolentje om fijn te hakken. Roer de panko erdoor met een lepel en breng op smaak met zeezout en peper. Verdeel dit over de 4 kabeljauwfilets, alsof je er een dakje van maakt. Schuif het bakblik in de oven en bak de kabelauwfilets in circa 15 minuten (vers) of 25 minuten (diepvries) gaar met een krokant korstje. Houd de filets de laatste 10 minuten goed in de gaten. Als het dakje te donker wordt, kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

3. Schil de knolselderij met een groot mes en  snijd in grove stukken. Doe deze in een pan met water en zout en zet op het vuur. Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar en zacht. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en blancheer deze mee.

4. Giet het geheel af en schenk er een flinke scheut olijfolie bij. Stamp vervolgens grof tot een stamppotje. Als het nog te droog is, kun je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kabeljauwfilets op een bergje van de knolselderijpuree.

bontebok-wit_2