WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we recepten die mooi aansluiten bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl

Bellevue Touraine Sauvignon Blanc x Quiche met tomaat, rozemarijn en geitenkaas

Serveer met onze Bellevue Touraine Sauvignon Blanc.

Quiche met tomaat, rozemarijn en geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingredienten (4p):

1 rol koelverse bladerdeeg
5 eieren
(ongekookte) couscous
1 takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
200gr crème fraîche
200gr cherrytomaten
50gr geitenkaas
peper, zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Vet een quichevorm in (een vorm met uitneembare bodem is ideaal) en bekleed deze helemaal met bladerdeeg. Als je een rechthoekige lap bladerdeeg hebt snijd je een strook eraf die je kunt gebruiken om rondom de cirkel verder ‘dicht’ te maken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bedek de bodem daarna met een laagje couscous. Dit klinkt wellicht gek, maar werkt fantastisch. De couscous neemt namelijk het overtollige vocht op, zorgt voor de krokante bodem en je proeft er niets meer van na het bakken. Snijd daarna het overtollig bladerdeeg met een scherp mes weg en zet de vorm even in de koelkast.

3. Klop de eieren los met de crème fraîche, snuf peper en zout en de gehakte rozemarijn. Verkruimel de geitenkaas en halveer de cherrytomaten.

4. Haal de vorm uit de koelkast en schenk het eimengsel erin. Verdeel daar de verkruimelde geitenkaas over en leg de gehalveerde cherrytomaten in het mengsel, met de snijkant naar boven.

5. Zet je quichevorm in de oven en bak circa 30 minuten totdat de randjes goudbruin zijn en de bovenkant net gaar is. Even laten afkoelen en daarna genieten!