WijnSpijs combinaties
Elke maand delen we een recept die mooi aansluit bij een van onze wijnen in samenwerking met francescakookt.nl

Bárdos Pinot Grigio x Risotto met spinazie, paddenstoelen en burrata

Deze risotto is heerlijk smeuïg en smelt perfect samen met de burrata. Een flesje Bárdos Pinot Grigio erbij en veel meer heb je niet nodig.

Risotto met spinazie, paddenstoelen en burrata

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten (4p):

1 ui, gesnipperd
300g risottorijst (arborio of carnaroli)
100ml witte wijn
1L hete bouillon (groente of bospaddenstoelen)
200g spinazie, fijngehakt
200g paddenstoelenmix, grofgehakt
3 takjes tijm, blaasjes afgeritst
1 bol burrata, in vieren
zeezout, zwarte peper, boter

Bereidingswijze:

1. Zet een grote (soep)pan op het vuur. Fruit de ui een paar minuten in een klontje boter op laag vuur. Deze moet glazig worden, maar niet verkleuren. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten mee terwijl je blijft roeren. Schenk de witte wijn erbij en roer tot de wijn bijna verdampt.

2. Schep een aantal soeplepels van de bouillon in de pan. Blijf geregeld roeren in het begin. Zodra de bouillon bijna is verdampt, schenk je er weer een soeplepel bij. Dit blijf je herhalen tot de rijst beetgaar gaar is. Roer 5 minuten voor tijd de fijngehakte spinazie erdoor.

3. Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur met een klontje boter en bak hier de paddenstoelen in tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

4. Als de risotto klaar is zet je het vuur uit roer je een paar klontjes boter erdoor en een snuf zwarte peper. Zet de deksel op de pan en laat 2 minuten rusten.

5. Serveer de risotto op borden, schep een kwart van de burrata erop en garneer met de paddenstoelen.